Dinsdag 02-10: E-bike Informatiedag

07/09/2017

E-bike theorie en praktijk

Datum: dinsdag 2 oktober
Locatie: wijk Bouwlust
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Voor wie: senioren van 65 jaar of ouder
Aanmelden viawerkgroepsenioren@kpnmail.nl t.a.v. mevrouw L. de Jong

Ouderen blijven steeds langer fietsen, vaak met een e-bike. Om ouderen de kans te geven (extra) te oefenen en verkeersregels op te frissen, geeft de gemeente Den Haag tijdens de Fietsweek e-bike (informatie)lessen.

De informatiedag is een combinatie van theorie en praktijk. De belangrijkste verkeersregels en verkeersborden die je tegenkomt rondom fietspaden komen aan bod en je kunt ervaren hoe groot de dode hoek van een vrachtwagen is. Verder krijg je tips over waar je op moet letten bij de aanschaf van een e-bike.

Onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) kun je oefenen op twee parcoursen op een gewone fiets of op een e-bike. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

Heb je een e-bike of wil je er een proberen, en woon je in de wijk Bouwlust? Meld je aan en kom naar de e-bike informatiedag op 2 oktober.

In de Fietsweek vindt er ook op 4 oktober een e-bike informatiedag plaats voor mensen uit de wijk Mariahoeve, georganiseerd door het Fietscollege. Deze bijeenkomst is al volgeboekt.

< Terug