Praat mee tijdens het Fietsdebat

21/09/2018

Vindt u het ook zo heerlijk om op de fiets naar zee te rijden? Of na een drukke werkdag even het hoofd leeg te maken op de fiets naar huis? Lekker bewegen in de frisse lucht langs de mooiste plekjes van onze stad.

Zelf fiets ik elke dag niet alleen van huis naar het stadhuis, maar ook naar alle bezoeken die ik in de stad breng. Een school in Wateringse Veld, de bibliotheek in Loosduinen of een museum op Scheveningen, dankzij de korte afstanden in Den Haag allemaal prima bereikbaar mede dankzij de vele kilometers aan vrijliggende geasfalteerde fietspaden.

De stad wordt wel steeds drukker. Er komen meer mensen in Den Haag wonen. Op de wegen maar ook op de fietspaden wordt het drukker en daarmee gevaarlijker. Wie geven we voorrang op de weg. De fietsers of de auto en wat als de wandelaar en de fietser elkaar in de weg zitten?

Het zijn deze kwesties die ik graag met u bespreek tijdens het Haags Fietsdebat op vrijdag 28 september op de eerste dag van de Haagse Fietsweek. Een week vol fietsactiviteiten waarmee we Den Haag een veiligere stad willen maken voor de fietser.

Ik hoop u te zien en te spreken tijdens het debat of tijdens een van de vele activiteiten.

Robert van Asten

Wethouder (fiets)

< Terug